• Nederland
Home ::  Verzenden & retouren

Verzenden & retouren

Wat moet ik doen wanneer een item ontbreekt in mijn bestelling?
Wij kunnen uw items in afzonderlijke pakketten verzonden dus controleer uw account of via e-mail om te zien of een van uw items afzonderlijk zal aankomen. Als een onderdeel ontbreekt, neem dan contact op met onze Customer Service met volgnummer evenals de naam van het ontbrekende item 's en het nummer. Wij controleren en op te lossen het probleem voor u zo snel als we kunnen.
 Kan ik een terugkeer naar u voor mijn gekochte artikelen te maken?
Lees en volg de onderstaande instructies alvorens terug te keren een item voor ons. Zorg ervoor dat u onze terugkeer beleid te begrijpen en dat u zeker voldoen aan alle criteria. Items kunnen niet worden geruild of geretourneerd, behalve voor de kwaliteit problemen of vertraging-shipment.
Kwaliteitsproblemen:
De onvoorwaardelijk terug van onze klanten zijn binnen 7 dagen acceptabel nadat je het pakket. Stuurt u de foto's waarop duidelijk het probleem met het item. Als het eenmaal is bevestigd, kunt u het item terug te sturen naar ons. En nadat we de aankomst van het pakket dat u terug hebt bevestigd, zullen wij de vervanging of terugbetaling u de betaling (alleen de betaling voor het item, wordt de oorspronkelijke verzendkosten niet inbegrepen).
Vertraging-Shipment:
Het rendement en de terugbetaling zijn aanvaardbaar onvoorwaardelijk als we bevestigd dat je kreeg een verkeerde item. Stuurt u de foto's waarop duidelijk de verkeerde item. Als het eenmaal is bevestigd, kunt u het item terug te sturen naar ons. En nadat we de aankomst van het pakket dat u terug hebt bevestigd, wij sturen de vervanging of terugbetaling u de betaling (alleen de betaling voor het item, de oorspronkelijke verzendkosten is uitgesloten).
Houd er rekening mee dat:
1. Alle geretourneerd en uitgewisseld artikelen moeten binnen 7 kalenderdagen worden geretourneerd.
2. Retourneren en uitwisseling zal alleen plaatsvinden voor Quality Issues & Mis-Shipment (in aanmerking komende producten).
Trouwens, als je object is versleten, beschadigd, of zijn tag is verwijderd, behouden wij ons het recht voor om een ​​verzoek tot het retourneren of ruilen te weigeren; als een item wij van u ontvangen in slechte staat of de tag verwijderd is, behouden wij ons het recht voor om een ​​verzoek tot het retourneren of ruilen te weigeren. Uiteraard kunnen wij uw beschadigde item naar u terug te sturen op voorwaarde dat je gaan om te betalen voor de verzendkosten.
wie gaat de geretourneerde verzendkosten te dragen?
We zullen alleen verantwoordelijk voor de defecte items, delay-shipment terugkeer verzendkosten en de terugzending kosten van vervanging. En we zullen alleen verantwoordelijk voor de defecte items terug via reguliere luchtpost of geregistreerde luchtpost zijn. Freight verzamelen is onaanvaardbaar.